1

Choose Project to Support

2

Choose type of Fundraiser

3

Personalise Your Fundraiser

4

Publish Your Fundraiser

Forskning i børnegigt

Hver tredje dag får et barn i
Danmark diagnosen børnegigt. Mange af dem er under fem år, når diagnosen
stilles.

Børnegigt er en langvarig – i
mange tilfælde livslang – autoimmun sygdom, der medfører betændelse i leddene.
De typiske symptomer er smerter, hævelse og stivhed i leddene. Sygdommen kan
også påvirke barnets vækst og funktionsevne.

Man kender ikke årsagen til, at
nogle børn får gigt, og sygdomsforløbet kan variere meget fra barn til barn.
Derfor kan børnegigt være vanskelig at behandle – og derfor er der et stort
behov for forskning, der kan give børnene en bedre barndom.

Vær med til at samle ind til forskning i børnegigt - opret din egen indsamling.

Choose Project Read More...

Gigtforeningens generelle arbejde

Støt Gigtforeningens arbejde - start en indsamlingAlle kan få gigt – børn og unge, mænd og kvinder i alle aldre – alene i Danmark lever omkring 700.000 mennesker med en gigtsygdom. Og med gigt følger smerter og begrænsninger i hverdagen. Gigtforeningen er til for dem alle – store som små.Vi støtter forskningen i bedre behandling og forebyggelse, og gennem vores gratis rådgivning får tusinder af gigtpatienter svar på de spørgsmål, der optager dem – og hjælp til at komme videre.Kampen for et liv uden smerterDer findes omkring 200 gigtsygdomme. De er forskellige, men to ting har de fælles: De medfører smerter, og de begrænser bevægelsesfriheden. Derfor går din støtte til Gigtforeningen blandt andet til forskning, der kan forbedre behandlingsmulighederne for mennesker med gigt.Målet er at bremse ødelæggelsen af leddene så tidligt i sygdomsforløbet som muligt, så de smerter og begrænsninger, der følger med, kan lindres eller helt undgås. Samtidig bakker du op om Gigtforeningens støtte til den enkelte patient. Vi tilbyder rådgivning om behandling, motion, kost, sociale rettigheder, smertelindring og meget andet – og gigtpatienter med særlige behov har mulighed for at søge om økonomisk støtte.Endelig kæmper vi for at skabe forståelse for gigtsygdomme og deres konsekvenser. Vi vil sikre dem den plads på den folkelige og politiske dagsorden, som deres store udbredelse og omfattende menneskelige og samfundsmæssige omkostninger berettiger dem til.

Choose Project Read More...

Forskning i Lupus/SLE

Støt forskningen i Lupus/SLELupus/SLE er en kronisk gigtsygdom, der danner betændelse bindevævet. Lupus kaldes også for SLE (Systemisk Lupus Erythematosus). Tidligere brugte man også betegnelsen LED. Sygdommen opstår ved, at kroppens immunforsvar ”tager fejl” og retter sig mod nogle af kroppens egne celler. Derved danner mennesker med lupus blandt andet immunstoffer (antistoffer), som fører til betændelse i væv og organer.Sygdommen vil skiftevis være aktiv og i ro, og perioderne vil ofte variere fra patient til patient.Vær med til at samle ind til forskning i Lupus/SLE, opret din egen indsamling og del den med dine venner.

Choose Project Read More...

Forskning i slidgigt

Slidgigt er en folkesygdom og langt den mest udbredte af de over 200 gigtsygdomme, der findes. Halvdelen af alle over 40 år og næsten alle over 60 år har slidgigt i et eller flere led og i forskellige grader. I takt med at vi bliver flere og flere ældre, forventes det, at 17 procent flere danskere vil have slidgigt i år 2020 sammenlignet med i dag. Men på trods heraf findes der aktuelt kun sparsom viden om sygdomsårsager og sygdomsmekanismer. Gigtforeningens Forskningsråd støtter undersøgelser, der kan bidrage til yderligere viden om bl.a. forebyggelse og behandling i sygdommens tidlige faser.Vær med til at samle ind til forskning i slidgigt, opret din egen indsamling og del den med dine venner.

Choose Project Read More...

Forskning i leddegigt

Støt forskningen i leddegigt Udviklingen af fremtidens medicin mod leddegigt er i fuld gang. Forskernes mål er at bremse de autoimmune processer, der giver leddegigt – allerhelst før de går i gang og fører til ømme og hævede led. Leddegigt er en kronisk sygdom, der kendetegnes ved, at et varierende antal af kroppens led bliver angrebet af betændelse. Det fører til ødelæggelse af ledbrusk, knogler og omgivende ledkapsler. Ca. 35.000 voksne personer i Danmark har leddegigt, og der kommer ca. 1.700 nye tilfælde om året.Vær med til at samle ind til forskning i leddegigt, opret din egen indsamling og del den med dine venner.

Choose Project Read More...